Konvertering av videoband

Hi8, Video8, VHS-C, MiniDV, VHS, MiniDVD

Vi digitaliserar dina gamla videoband

Ge dina filmer nytt liv. Det ska vara kul och enkelt att visa sina gamla filmer för släkt och vänner på TVn, iPaden eller telefonen när ni träffas.

Vi överför alla typer av gamla videoband till nya filer. Vi har massor av både gamla och nya maskiner att köra dina band i. Från enklaste konsumentspelare till rena proffsmaskiner. Vi ser alltid till att dina band spelas upp på bästa tänkbara maskiner rakt in i våra datorer.

Du kan välja fritt på olika filformat. Som standard levererar vi mpeg4-filer (h264 @3, 6 el 12mbit/s) på ett USB-minne men du kan givetvis komma med egna önskemål. Vi levererar gärna ProRes, AVI, MOV, h265 eller annat format om så önskas. Givetvis kan du redigera dom digitala filer vi levererar. Du kan även få dina filmer som en vanlig DVD-skiva om så önskas.

Image module

Film & videokonvertering

en snabbgenomgång
Videoband
Hi8 - VHS - MiniDV - Video8
Vi konverterar alla typer av videoband. Vi har allt från enkla konsumentmaskiner till rena proffsmaskiner då alla band spelar olika bra i olika maskiner. Vi kan även öppna maskinerna för att justera videohuvuden till just din film. I normalfall konverterar vi dina filmer till mpeg4 (h264) filer som levereras på USB-minne.
Smalfilm
Super8 - Dubbe8 - Singel8
När vi överför 8mm-film gör vi alltid rent filmen och går igenom alla skarvar innan vi skannar den. Vi använder oss av två professionella 8mm-skannrar där vi både optiskt och digitalt korrigerar färg och exponering av din film. I normalfall levererar vi dina filmer som mpeg4 (h264) filer på USB-minne.
Lagring
USB - HDD - DVD
Det vanligaste idag är att vi levererar dina filmer som filer på ett USB-minne i filformatet mpeg4. Det kan spelas upp av i stort sätt alla aparater, är lätt att dela och går bra att redigera. Givetvis kan vi leverera även på hårddisk, DVD och via nätet i precis vilket filformat som helst. På proffssidan levererar vi oftast i ProRes till exempel.
Image module

Skanning av smalfilm

Super8, Dubbel8 & Singel8

Filmskanning med kunskap och hjärta

Att skanna smalfilm är ett hantverk. Det börjar med ett trevligt bemötande när du lämnar in dina filmer. Gemensamt kommer vi fram till vilken slutprodukt du vill ha. Vi börjar med att spola igenom filmen, leta efter trasiga skarvar och göra rent filmen från allt damm och smuts som fastnat under årens gång.

I nästa steg laddar vi filmen i en av våra skannrar. Vi spelar in en bit i filmen och stannar på en bra bild. Eftersom våra skannrar använder LED som belysning finns ingen risk att vi bränner filmen. När filmen är still ställer vi in skärpan perfekt innan vi korrigerar mängden ljus och vilken färg på ljuset vi belyser filmen med. Det gör vi för att korrigera färg och exponeringsfel. Vi gör en sista digital korrigering av färger och kontrast innan vi skannar filmen rakt in i datorn.

När vi digitaliserat filmen skapar vi den fil vi kommit överens om och lägger den sedan på önskat lagringsmedia. USB, hårddisk, DVD eller skickad via nätet.

Prislista

Priser för överföring av smalfilm & videoband

Videoband

VHS / VHS-C / MiniDV / Hi8 / Video8
1-5 band
395:-
(pris per band)
6-10 band
345:-
(pris per band)
11-20 band
295:-
(pris per band)
21- band
245:-
(pris per band)

Smalfilm

Super8 / Dubbel8 / Singel8
Skanning av 8mm-film
9:-
(pris per meter film)
Mpeg4-fil
295:-
(per speltimme film)
ProRes-fil
595:-
(per speltimme film)
DVD-skiva
295:-
(per speltimme film)

Lagringsmedia

USB / Hårddisk
USB-minne
125:-
(pris beroende på storlek)
Hårddisk 500GB
895:-
Verbatim Store'n'Go
Hårddisk 1TB
1195:-
Transcend StoreJet
Hårddisk 2TB
1795:-
Transcend StoreJet
Kom och hälsa på
Vi visar gärna hur det går till när vi skannar och överför dina filmer.