Hurra för oss, vi firar 50år

1971 – 2021

Image module

Vi älskar Solna & Råsunda

I 50 år har vi haft äran att hjälpa Solnabor med alla möjliga tekninska saker. Vi har sålt 8mm kameror, Polaroidkameror, och diaprojektorer. Vi har hyrt ut video och levererat otaliga TV-aparater. Allt från gamla tjocka klumpar till riktigt läckra OLED-paneler. Vi har kopplat in Betamax och AppleTVs. Det gäller att hänga med.

Idag ligger stor del av vår verksamhet i tjänster. Digitalisering är en av våra specialitéer. 16mm, smalfilm (super8 & dubbel8), videoband, pappersbilder, glasplåtar, ja vi tar hand om allt och gör det lättillgängligt för alla att visa och dela med sig av.

Vi printar allt från små 10x15kopior till stora utställningsbilder i ram på konstnärspapper. Att göra läckra konstverk av våra kunders bilder är något vi älskar och något som tar allt större utrymme av vår dag. Vi printar även många bilder som vi själva tar i vårt systerföretag Solna Fotostudio.

På bilderna ser ni Gunnar och Sussie som startade butiken och drev den i många år innan Marina, deras dotter, tog över. Gunnar jobbar fortfarande kvar och svarar på alla kluriga frågor om äldre produkter.

Tack till alla våra kunder som gör det möjligt för oss att finnas kvar.

Bilder från förr

En riktig butik med
kunskap & erfarenhet

Din fotobutik i Solna

Välkommen till oss. Vi har sedan starten 1971 sålt, levererat och installerat TV-apparater, radio, filmkameror, stillbildskameror, kikare och tillbehör i vår butik på Råsundavägen 106. Vi är en fristående butik där målet är att sälja vad kunden behöver, inte vad vi råkar ha i lager, oavsett om det är en TV, kamera eller radio.

Genom åren har vi utökat med tjänster som skanning av smalfilm (8mm), digitalisering av videoband (VHS, Video8, MiniDV m.f.), rengöring av sensorer på digitala systemkameror, framkallning av bilder, repro, förstoring och inramning av fotografier för att nämna några saker. Vi hjälper dig med i stort sätt allt som har med bild att göra.

För ungefär sex år sedan byggde vi om butiken. Vi delade den på mitten och flyttade in vår fotostudio i andra delen. Där fotograferar vi barn, porträtt, företag och produkter. Kika in på Solna Fotostudio.

Vid intresse hittar du vår integritetspolicy här.

Butiken vid nyöppning 1987

Banner image

Vi som jobbar på Solna Fotocenter

Image
Marina
Hjälper dig med allt från kameror till scanning av dia. Gör även tråkigt pappersarbete då hon äger butiken.
Image
Kristoffer
Fixar allt som har med bild, retusch, print och film att göra. Det han inte kan om kameror är inte värt att veta.
Image
Hasse
Expert på TV, radio, kikare, kameror, ja allt. Fixar till, printar och ramar dina bilder i rekordfart.
Image
Gunnar
Grundare av butiken. Funderar du på något kring en gammal kamera eller projektor har du hittat rätt.

Kontakta oss

  • 08 - 27 45 69
  • Råsundavägen 106
  • info@solnafotocenter.se
  • 09:00 - 18:00 vardagar (avvikande öppettider dag före röd dag)
Kom och hälsa på
Vi gillar att få besök och snacka om foto, video och TV