Konvertering av videoband

Hi8, Video8, VHS-C, MiniDV, VHS, MiniDVD

Vi digitaliserar dina gamla videoband

Ge dina filmer nytt liv. Det ska vara kul och enkelt att visa sina gamla filmer för släkt och vänner på TVn, iPaden eller telefonen när ni träffas.

Vi överför alla typer av gamla videoband till nya filer. Vi har massor av både gamla och nya maskiner att köra dina band i. Från enklaste konsumentspelare till rena proffsmaskiner. Vi ser alltid till att dina band spelas upp på bästa tänkbara maskiner rakt in i våra datorer.

Du kan välja fritt på olika filformat. Som standard levererar vi mpeg4-filer (h264 @3, 6 el 12mbit/s) på ett USB-minne men du kan givetvis komma med egna önskemål. Vi levererar gärna ProRes, AVI, MOV, h265 eller annat format om så önskas. Givetvis kan du redigera dom digitala filer vi levererar. Du kan även få dina filmer som en vanlig DVD-skiva om så önskas.

Hi8, Video8, VHS-C, MiniDV, VHS, MiniDVD

Film & videokonvertering

en snabbgenomgång
Videoband
Hi8 - VHS - MiniDV - Video8
Vi konverterar alla typer av videoband. Vi har allt från enkla konsumentmaskiner till rena proffsmaskiner då alla band spelar olika bra i olika maskiner. Vi kan även öppna maskinerna för att justera videohuvuden till just din film. I normalfall konverterar vi dina filmer till mpeg4-filer (h264) som levereras på USB-minne.
Smalfilm & 16mm
Super8 - Dubbe8 - Singel8 - 16mm
När vi överför 8 & 16mm-film gör vi alltid rent filmen och går igenom alla skarvar innan vi skannar den. Vi använder oss av två professionella skannrar där vi både optiskt och digitalt korrigerar färg och exponering av din film. I normalfall levererar vi dina filmer som mpeg4 (h264) filer på USB-minne.
Lagring
USB - HDD - DVD
Det vanligaste idag är att vi levererar dina filmer som filer på ett USB-minne i filformatet mpeg4. Det kan spelas upp av i stort sätt alla aparater, är lätt att dela och går bra att redigera. Givetvis kan vi leverera även på hårddisk, DVD och via nätet i precis vilket filformat som helst. På proffssidan levererar vi oftast i ProRes.
8mm - 16mm

Skanning av 8 & 16mm

Super8, Dubbel8, Singel8 & 16mm

Filmskanning med kunskap och hjärta

Att skanna film är ett hantverk. Det börjar med ett trevligt bemötande när du lämnar in dina filmer. Gemensamt kommer vi fram till vilken slutprodukt du vill ha. Vi börjar med att spola igenom filmen, leta efter trasiga skarvar och göra rent filmen från allt damm och smuts som fastnat under årens gång.

I nästa steg laddar vi filmen i en av våra skannrar. Vi spelar in en bit i filmen och stannar på en bra bild. Eftersom våra skannrar använder LED-belysning finns ingen risk att vi bränner filmen. När filmen är still ställer vi in skärpan perfekt innan vi korrigerar mängden ljus och vilken färg på ljuset vi belyser filmen med. Det gör vi för att korrigera färg och exponeringsfel. Vi gör en sista digital korrigering av färger och kontrast innan vi skannar filmen rakt in i datorn.

När vi digitaliserat filmen skapar vi den fil vi kommit överens om och lägger den sedan på önskat lagringsmedia. USB, hårddisk, DVD eller skickad via nätet.

Prislista

Priser för överföring av smalfilm, 16mm & videoband

Videoband

VHS / VHS-C / MiniDV / Hi8 / Video8 m.f.
1-5 band
395:-
(pris per band)
6-10 band
345:-
(pris per band)
11-20 band
295:-
(pris per band)
21- band
245:-
(pris per band)
Låda med blandade band?
Kontakta oss för pris

Smalfilm

Super8 / Dubbel8 / Singel8 / 8mm
FullHD (1440x1080)
49:-/min
mpeg4-fil ingår
2K (2048x1536)
59:-/min
mpeg4-fil ingår
SD (720x576)
46:-/min
mpeg4-fil ingår
DPX / ProRes / TIFF / AVI
395:-
(per speltimme film)
DVD-skiva
395:-
(per speltimme film)

16mm

16mm / Super16
FullHD (1440x1080)
99:-/min
mpeg4-fil ingår
2K (2048x1536)
109:-/min
mpeg4-fil ingår
Tillägg ljud
20:-/min
DPX / ProRes / TIFF / AVI
395:-
(per speltimme film)
8mm skanner - 16mm skanner

Filmfabriek HDS+

Vår 2K-skanner

Skanna din film med maximal kvalité. Upp till 2K (2048×1536) i 12-bit. Möjlighet till wetgate vilket tar bort i stort sätt alla repor och gamla skador. Skannern tar både 8mm och 16mm-film. Den drivs helt utan kugghjul vilket ger en jämn stadig gång även om perforeringen blivit tilltygad genom åren. Det absolut bästa sättet att digitalisera film på.

MWA Flashscan

Vår SD-skanner

Vår gamla trotjänare. Den levererar en riktigt fin bild i SD-upplösning (720×576). Vi korrigerar färg och exponering för att ge en jämn fin upplevelse av din film. Ett bra val för att få små filer av hög kvalité. Vill du ha det bästa väljer du istället vår 2K-skanner.

Filformat
mpeg4 / h.264
ProRes
AVI 8-bit
DPX 10-bit
TIFF 12-bit
Leverans
USB
Hårddisk
FTP
Filemail
Tillval
Overscan (edge to edge)
Wetgate (tar bort repor)
Bildstabilisering
Ljud (magnetiskt & optiskt)

Några av våra kunder

Brightfilm
Client logo
Konvertering av video och scanning av gammal smalfilm
FLX
Client logo
Konvertering av video och scanning av gammal och ny smalfilm
Focus film
Client logo
Scanning av ny super8-film
Frontema
Client logo
Scanning av gammal smalfilm och 16mm
SVT
Client logo
Konvertering av video och scanning av gammal smalfilm och 16mm

Hur går det till?

Se en kort film om vad som händer med din film när du lämnat den till oss
Kom och hälsa på
Vi visar gärna hur det går till när vi skannar och överför dina filmer.