Skanning & Repro

Negativ, diabilder, papperskopior & tavlor

Vi digitaliserar dina bilder

Ge dina bilder nytt liv. Det ska vara kul och enkelt att visa, dela och printa nya kopior av sina gamla bilder. Gör nya snygga inramningar, maila dom till släkt och vänner eller visa dom på TVn, iPaden eller telefonen när ni träffas.

Dia och negativskanning. Vi har tre olika skannrar till dia och negativ för att kunna skanna både småbild och mellanformat i högsta kvalité och till ett bra pris. För högsta kvalité väljer du skanning med vår PlusTek OpticFilm 120 som tar alla format och levererar extremt fina och högupplösta bilder.

Papperskopior, tavlor, glasplåtar eller något annat konstigt. Papperkopior scannar vi i vår flatbäddsskanner. Vi har en Epson 10000XL så vi kan ta orginal upp till A3+. Har du en tavla eller något annat stort eller konstigt som ska reproduceras fotograferar vi av den i vår studio. Vi har hittills inte stött på något vi inte har kunnat reproducera.

Image module

Prislista

Priser för skanning, repro & retusch

Foton & Tavlor

Startkostnad 95:-
Upp till A4
45:-
(per bild)
Upp till A3+
195:-
(per bild)
Över A3+
395:-
(per bild)
Tavlor & målningar
395:-
(oavsett storlek / per tavla)

Negativ & Dia

Startkostnad 95:-
Monterade dia
10:-
(per bild)
Negativ / omonterade dia
19:-
(per bild)
Mellanformat
45:-
(per bild)
Glasplåt
95:-
(per bild)

Retusch

Prisexempel
Enkel färgkorrigering
195:-
(per bild)
Enkel repborttagning
295:-
(per bild)
Färgkorr & repborttagning
495:-
(per bild)
Avancerad retusch
795:-
(per timme efter överrenskommelse)
Image module

Shoebox-skanning

Se, visa & dela dina gamla pappersbilder

Vi skannar alla bilder du har liggande i lådor, kuvert och album. Samla ihop alla gamla papperskopior och lämna dom till oss. Vi gör en snabb och snygg digitalisering så du kan printa nya kopior, dela på sociala medier eller via mail.

Bilderna vänds rätt och skannas i 600dpi. Det betyder enkelt att du utan problem kan göra en utkrift som är fyra gånger så stor som bilden du lämnar utan att kvalitén blir dålig. Om bilden är suddig blir den ju dock givetvis mer suddig om du gör en förstoring. Alla skavanker blir ju fyra gånger så synliga.

 

Startkostnad 95:-

Antal bilder 1-9 10-24 25-49 50-99 100-199 200-
Pris / bild 10:- 8:- 6,50:- 5,50:- 4,50:- 3,50:-

Retusch & Lagning

Vi räddar dina bilder

Har din bild blivit biten av tiden tand eller kanske av hunden? Vi lagar allt från färgfel till revor eller andra fel. Gamla bilder som suttit framme har ofta förlorat sin färg. Vi återställer färgerna till sin forna glans. Vi kan även se till att flera bilder matchar ihop.

Från enkel till riktigt avancerad retusch. Vi utför allt från enkla färgkorrigeringar till koloreringar och återuppbyggnad av trasiga bilder. Det är oftast bara en kostnadsfråga som sätter stopp. Kom in med dina bilder du vill ha hjälp med så kan vi diskutera resultat och kostnad. Har du inte möjlighet att komma in med bilderna för en bedömning går det bra att ta en bild med mobilen och skicka till oss.

restaurering
Kom och hälsa på
Vi visar gärna exempel och berättar hur det går till när vi skannar och räddar bilder.